Anul 1812

Adevarul istoric și politic despre Republica Moldova și câștigarea independenței. Începutul adevărului.

4 octombrie 2011
Un articol de

Să nu admitem rerusificarea şi resovietizarea Chişinăului!

Apel al Fundaţiei cultural-istorice „Anul 1812” către toţi românii din R. Moldova şi din întreaga lume. 

Forţele nostalgice, proruseşti şi procomuniste din R. Moldova, nu se pot nicidecum împăca cu ideea independenţei statului nostru, cu aspiraţiile lui proeuropene. Luni, aceste forţe, dirijate din diferite centre antimoldoveneşti şi antiromâneşti din interior şi exterior, în persoana aşa-zisei Ligi a Tineretului Rus (LTR) şi al aşa-zisului Partid „Patrioţii Moldovei” (PPM) au pus la cale o nouă campanie de rerusificare şi resovietizare a R. Moldova.

Adunarea de semnături în vederea înlocuirii actualelor denumiri de străzi cu numele unor feldmareşali ţarişti şi generali ai Armatei Roşii este un proces periculos de revenire la „valorile sovietice”. Societatea, inclusiv elitele politice de la guvernare, trebuie să realizeze că această campanie constituie un atac la securitatea patrimoniului nostru spiritual naţional, patrimoniu care trebuie să beneficieze de protecţia statului. Respectiva campanie, declanşată de forţele profund ostile independenţei şi suveranităţii R. Moldova, nu este nici singulară, nici întâmplătoare. Organizatorii au decis să pornească acest nou război anume acum, când R. Moldova trece printr-o criză politică şi morală profundă, fiind convinşi că în apa tulbure se pescuieşte mai uşor.

În situaţia creată, este nevoie ca întreaga societate să se mobilizeze în scopul apărării cuceririlor pe plan cultural şi spiritual, obţinute după declararea Independenţei. De aceea, ne adresăm reprezentanţilor presei, uniunilor de creaţie, tuturor intelectualilor şi locuitorilor oraşului Chişinău ca să opunem rezistenţă şi să nu admitem reîntoarcerea Chişinăului în epoca lui Ivan Bodiu şi Leonid Brejnev. La o sută de semnături ale forţelor proimperiale ruseşti, să răspundem cu o mie de semnături al noastre, care suntem adevăraţii patrioţi ai acestui pământ. Ne adresăm, de asemenea, tuturor celor care au salutat obiectivele Grupului de iniţiativă „Anul 1812”, indiferent pe ce continent se află, să sprijine Apelul nostru prin semnăturile lor.

Fundaţia cultural-istorică „Anul 1812”

Un articol scris de:
Copyright © 2011 Reproducerea totală sau parţială a materialelor necesită acordul în scris al Fundaţiei "Anul 1812"
Comentarii utilizatori
Lasă un comentariu

*


E-mail nu va fi făcut public.
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

până la 16 mai 2014, când se împlinesc 202 de ani de la 1812

Citește articolul precedent:
Octavian Ţâcu: Guvernarea actuală subminează Declaraţia de Independenţă a R. Moldova

În anul 2012 se împlinesc 200 de ani de la un eveniment foarte important faţă de care Guvernul nu a...

Închide